Bydlení čtenářů

Spojení dvou bytů

V prostorném obývacím pokoji na první pohled zaujme světlo linoucí se zpoza sádrokartonových podhledů.


Tento prostor se využívá pouze ráno před odchodem do práce. Zde všichni členové rodiny začínají svůj den.


Také stropem v ložnici se vinou nepravidelné záhyby podhledů s osvětlením.


Majitelé dvoupatrového činžovního domu blízko centra v krajském městě se rozhodli zrekonstruovat objekt tak, aby sloužil ke komfortnímu bydlení pouze jejich rodině. Manželé měli speciální požadavky na úpravu interiéru. K bydlení si vybrali první a druhé patro menšího, kdysi činžovního domu.

Ranní byt
 
V prvním patře si přáli mít ranní, snídaňovou část. Kuchyňka zde má jen základní vybavení, protože slouží pouze k přípravě snídaní. Také se na tomto patře nachází ložnice majitelů, koupelna a prostorná šatna. Velký obývací pokoj má velice zajímavě navržené osvětlení. Vznikl zde víceúrovňový sádrokartonový podhled, procházející všemi místnostmi prvního poschodí, za kterým jsou všude v několika vrstvách umístěna osvětlovací tělesa, což umožnilo dát prostoru dostatek příjemného nepřímého osvětlení z různých stran. Hlavním zdrojem světla v interiéru je však luxusní svítidlo designové značky Artemide s futuristickými kameny, které je umístěno nad konferenčním stolem. Také syn majitelů má vedle obýváku svůj zelenožlutý pokojíček sladěný na míru přesně podle jeho potřeb a přání.
 

Pracovna, sloužící spíše k večerní relaxaci, je vybavena funkčním krbem na pevná paliva, temperovanou vinotékou a především speciálním relaxačním křeslem Sylvester od firmy Cattelan Italia, jehož pořizovací cena byla 64 tisíc korun.

 
Večerní byt
 
Pro večerní siestu majitelé využívají druhé patro bytu. Tato část domu je řešena zcela odlišně. Zde se nachází veliký obývací pokoj s nepravidelnými vysokými stropy, omítnutými trámy a nadstandardně vybavenou kuchyňskou linkou, která obsahuje veškeré moderní vymoženosti. V mimořádně pečlivě koncipované pracovně s krbem a relaxačním křeslem Sylvester od firmy Cattelan Italia nalezneme také úžasně vyřešenou, pochopitelně na míru zhotovenou, knihovnu. Celý prostor je přitom propojený a velká okna sem pouštějí mnoho světla. Večer je prostor nasvícen kombinací většího množství osvětlovacích těles, která umožňují značnou variabilitu, podle nálady a potřeby momentální situace. Veškerý nábytek v obou patrech je vyroben přímo na míru stávajícího bytu. Autorem tohoto unikátního projektu je ing. arch. Tomáš Blahovec, MBA ze společnosti atelier POINT, www.atelier-point.com.


Pracovna, sloužící spíše k večerní relaxaci, je vybavena funkčním krbem na pevná paliva, temperovanou vinotékou a především speciálním relaxačním křeslem Sylvester od firmy Cattelan Italia, jehož pořizovací cena byla 64 tisíc korun.

Foto: Barakuda Press

Zdroj: Náš útulný byt

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *